button cranio-sacraal therapie
button wie ben ik?
button tarieven
button contact
button links
beestje home

 

 

 

 

 

 

 


 

Bertie van Kessel
wie ben ik?


Ik ben Bertie van Kessel (1959); als kind wist ik al dat ik actrice wilde worden of ‘sychologe’. De 'ps' kon ik toen nog niet uitspreken.
Van kleins af aan heeft de communicatie en de verbinding tussen mensen mij geboeid. In antwoord hierop koos ik ervoor om actrice te worden. Door te spelen en zelf te ervaren leerde ik veel over de oneindige variaties van communicatie tussen mensen en niet in de laatste plaats over de communicatie met mezelf. Al deze lessen heb ik als een spiegel in mijn voorstellingen aan het publiek kunnen laten zien.

Vervolgens heb ik de kans benut om als  trainingsactrice aan het werk te gaan bij communicatietrainingen. In deze trainingen noem ik mijzelf een levend leermiddel. Wanneer ik samen met de deelnemers terug ga naar hun situatie worden patronen en eventuele verstoringen in de communicatie heel helder zichtbaar en voelbaar. Ik ervaar het als een genot om er getuige van te zijn als een andere weg zich openbaart.

Dat  sommige mensen vast blijven zitten in oude patronen en letterlijk in hun lichaam blijven steken vraagt om een andere, om een meer individuele benadering. Dat heeft me ertoe bewogen om mij verder te ontwikkelen en de opleiding te volgen tot Cranio- Sacraaltherapeut, aan de Peirsman Cranio Sacraal Academie, PCSA.

Inmiddels werk ik in mijn eigen praktijk en ervaar dagelijks het plezier om mijn hart te mogen volgen in het contact met de ander.
Verdieping vind ik in bij- en nascholingscursussen. Zo pas ik graag het systemisch werken volgens de principes van Bert Hellinger toe in mijn Cranio- Sacraaltherapie en is de  Lymfedrainage ook een waardevolle toevoeging aan de therapie geworden.

Gevolgde opleidingen
 
Cranio-Sacraal therapeut PSCA
2007
Medische basiskennis HBO Sonnevelt opleidingen
2008
Gevolgde cursussen
 
Talking the brain 1 PSCA
2005
Werken met de Imuunrespons PSCA
2005
Diep Spier- en Faciarelease 2 PSCA
2008
Energetische Vertebrale Correctie, TresUna
2010
Embryo in beweging, Dr. J.C. van der Wal
2010
Lymfedrainage PCSA
2011
Talking to the Brain 2 PSCA
2012
Gevolgde workshops
 
Systemisch werk in CS therapie PSCA
2006
Systemisch werk in CS therapie PSCA
2008
Harmoniseren van Meridianen, G. Buiskool
2008
Shiatsu en Cranio Sacraal Therapie, P. Lucardi
2009
Systemisch werk in CS therapie 1, PSCA
2009
Systemisch werk in CS therapie 1, PCSA
2010
Systemisch werk in CS therapie 2, PCSA 2013

NB. Het schilderij op de HOMEpagina is gemaakt door Margriet Vliegen.